0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Kasım 2018 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:21 Kasım 2018 Çarşamba 08:00:00

Kredi faizleri daha da düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, piyasaları rahatlatan iki önemli açıklama yaptı. Ekim ayı cari fazlasının tarihi rekor kıracağını belirten Albayrak, kredi faizlerinin aralıkta daha da düşeceğini söyledi.

22. Uluslararası İş Forumu’nda konuşan Albayrak, enflasyonla mücadelede, özellikle gıda enflasyonunda çok stratejik bir yol haritası hazırladıklarını belirterek, daha önce yaşanan gelişmelere karşı “kısa süreli” müdahaleleri önceleyen Gıda Komitesi'nde yaklaşımları değerlendirdiklerini söyledi. 

HEDEF YÜZDE 20’NİN ALTI 

Albayrak, kredi faiz oranlarında son dönemde yaşanan düşüşlere değinerek, “Kredi faizleri yüzde 40'lar, 45'ler, 50'lerin konuşulduğu bir ortamda bugün ben, gün gün BDDK'dan takip ediyorum. Kredi faizleri yüzde 30'un altına, yüzde 25'lere, yüzde 25'lerin altına inmeye başladı. Bu yüzde 25'lere ve altına doğru başlayan süreç, bu trend aralık ayında daha da düşecek inşallah” dedi. Piyasada belirsizliğin kalkmasıyla enflasyonun daha da düşeceğini dile getiren Albayrak, son ÖTV ve KDV düzenlemelerinin etkisiyle çok pozitif bir kasım ayı enflasyonu tablosuna doğru ilerlediklerini söyledi. 

CARİ FAZLA REKORU 

Bakan Albayrak, özellikle ekim ayından itibaren kurun ardından birçok alanda diğer alanlarda da Türkiye’nin normalleşme sürecine sağlam bir şekilde girmeye başladığını vurgulayarak, “Ağustos ve eylül aylarının ardından ekim ayında cari fazla vereceğimizi birçok ortamda ifade ettik. Ağustos çok iyi geldi, eylül gayet iyi geldi, şimdi ekim açıklanacak gibi, belki ekimde tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakam çıkabilir. Kasım ayında şu 18 gün itibarıyla ihracatın ithalatı karşılama oranı noktasında çok güçlü rakamlar gelmeye başladı  “ dedi.

DEPOLAR SOĞAN DOLU

Bakan Albayrak, yeni hal yasası ve gıdada erken uyarı sistemiyle, enflasyon konusunda çok büyük bir mesafe kat edeceklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Polatlı'da yapılan denetimlerde çıkan netice: 24 deponun sadece 3'ünde satış yapıldığı tespit edildi. 24 depoda bakıyorsunuz 50 bin tondan fazla soğan depolanmış ve satılmıyor. Yapılan incelemeler ve görüşmeler sonrasında, sadece Polatlı coğrafyasında 200 bin ton civarı soğanın 'fiyatlar yükselir' beklentisiyle depolarda tutulduğu tespit ediliyor.”

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX